מתכון למוסקה טעימה במיוחד, ללא שמן
מי שמאיתנו בדיאטה מדי פעם בודאי מכיר את התחושה, שרוצים נורא לאכול משהו טעים ומשביע, ולא רק סלט עם לחם קל או עוף. רוצים לאכול משהו "אמיתי".
המתכון הזה שפתחתי מתאים גם למי שרוצה לאכול קצת יותר בריא, וכמה שפחות שמן בבישול.
החומרים:
1 חציל לא מקולף, חתוך לפרוסות בעובי שאינו עולה על 1 ס"מ
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות, אני מעדיפה אורגני
תערובת תבלינים איטלקי, זוהי תערובת מיובשת מוכנה שאני קונה בסופר המכילה: טימין, רוזמרין ובזיליקום אני חושבת..
כפית אבקת מרק עוף
כפית שום כתוש
חצי כוס מים
אופציונלי:
7 עלים טריים של בזיליקום קצוצים - אופציונלי, או מי שאוהב, עלי רוזמרין.
פטריות יער
בשר טחון, 200 - 250 גרם
לחילופין במקום בשר, אפשר 3 כפות גבינה צהובה קלה מגורדת
ההכנה:
הכיף הוא, שההכנה קלה ומהירה ואין צורך בשום הכנות מיוחדות מראש:
1. את פרוסות החציל קולים על מחבת שמיועד לבישול סטייקים, המחבת עם הפסים, או, אפשר לנסות במחבת טפלון. יש לקלות את הפרוסות כמה שניות מכל צד רק כדי שיתרככו קצת. מי שממש חייב יכול להוסיף קצת שמן זית, אבל אפשר גם בלי.
2. אחרי שקולים את הפרוסות, מסדרים חצי מהפרוסות בתחתית קערה מלבנית של פיירקס המתאימה לאפייה בתנור.
3. מערבבים יחד את כל התערובת עם הרסק, מים, תבלינים, שום, ושופכים 3/4 מעל הפרוסות שסדרנו.
4. מסדרים עוד שכבה של הפרוסות חצילים, ושופכים עוד טיפה מהתערובת, וזהו, לתנור.
אני מכניסה לתנור למשך 30 דק' על טמפרטורה של 180-200 מעלות, ואח"כ מכבה את התנור ונותנת לכל הבישול הזה להתייבש ולהיהפך לפריך.
מי שרוצה להוסיף ולשדרג:
בתוך התערובת אפשר לשים את הגבינה המגורדת ואז זה מוסיף לפריכות.
ניתן להוסיף את עלי הבזיליקום לתערובת או רוזמרין.
את הפטריות יער יש לקצוץ ולבשל במחבת אחרי קליית החציל ולרכך אותן ולהוסיף לתערובת.
לבישול עם הבשר הטחון, יש להוסיף אותו לתערובת לאחר בישול - הקפצה, ניתן להוסיף לבשר עצמו קצת שום כתוש ואבקת מרק וטיפה מים. את הבשר שמים עם התערובת, בין שתי שכבות החצילים.
בתיאבון!
מי שמאיתנו בדיאטה מדי פעם בודאי מכיר את התחושה, שרוצים נורא לאכול משהו טעים ומשביע, ולא רק סלט עם לחם קל או עוף. רוצים לאכול משהו "אמיתי".
המתכון הזה שפתחתי מתאים גם למי שרוצה לאכול קצת יותר בריא, וכמה שפחות שמן בבישול.
החומרים:
1 חציל לא מקולף, חתוך לפרוסות בעובי שאינו עולה על 1 ס"מ
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות, אני מעדיפה אורגני
תערובת תבלינים איטלקי, זוהי תערובת מיובשת מוכנה שאני קונה בסופר המכילה: טימין, רוזמרין ובזיליקום אני חושבת..
כפית אבקת מרק עוף
כפית שום כתוש
חצי כוס מים
אופציונלי:
7 עלים טריים של בזיליקום קצוצים - אופציונלי, או מי שאוהב, עלי רוזמרין.
פטריות יער
בשר טחון, 200 - 250 גרם
לחילופין במקום בשר, אפשר 3 כפות גבינה צהובה קלה מגורדת
ההכנה:
הכיף הוא, שההכנה קלה ומהירה ואין צורך בשום הכנות מיוחדות מראש:
1. את פרוסות החציל קולים על מחבת שמיועד לבישול סטייקים, המחבת עם הפסים, או, אפשר לנסות במחבת טפלון. יש לקלות את הפרוסות כמה שניות מכל צד רק כדי שיתרככו קצת. מי שממש חייב יכול להוסיף קצת שמן זית, אבל אפשר גם בלי.
2. אחרי שקולים את הפרוסות, מסדרים חצי מהפרוסות בתחתית קערה מלבנית של פיירקס המתאימה לאפייה בתנור.
3. מערבבים יחד את כל התערובת עם הרסק, מים, תבלינים, שום, ושופכים 3/4 מעל הפרוסות שסדרנו.
4. מסדרים עוד שכבה של הפרוסות חצילים, ושופכים עוד טיפה מהתערובת, וזהו, לתנור.
אני מכניסה לתנור למשך 30 דק' על טמפרטורה של 180-200 מעלות, ואח"כ מכבה את התנור ונותנת לכל הבישול הזה להתייבש ולהיהפך לפריך.
מי שרוצה להוסיף ולשדרג:
בתוך התערובת אפשר לשים את הגבינה המגורדת ואז זה מוסיף לפריכות.
ניתן להוסיף את עלי הבזיליקום לתערובת או רוזמרין.
את הפטריות יער יש לקצוץ ולבשל במחבת אחרי קליית החציל ולרכך אותן ולהוסיף לתערובת.
לבישול עם הבשר הטחון, יש להוסיף אותו לתערובת לאחר בישול - הקפצה, ניתן להוסיף לבשר עצמו קצת שום כתוש ואבקת מרק וטיפה מים. את הבשר שמים עם התערובת, בין שתי שכבות החצילים.
בתיאבון!
נטע פרג
מנהלת אתר המתנות ליולדת mystyle.co.il
http://www.mystyle.co.il/store/default.asp?idAffiliate=236
מנהלת אתר המתנות ליולדת mystyle.co.il
http://www.mystyle.co.il/store/default.asp?idAffiliate=236